Разраства се пожарът край Лесово

DenNews.bg
09.08.2020
размер на текста:

 Огънят, който от два дни бушува край ямболското село Лесово, късно снощи е прехвърлил река Тунджа и е достигнал до село Присадец, община Тополовград, предаде БНР.

Пожарът продължава да се разраства и е обхванал около 10 хиляди декара. Снощи са били евакуирани 16 жители от селото заради близостта на пламъците до населеното място. Трудният терен и силният вятър усложняват гасенето.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова съобщи, че ако огнището не бъде локализирано и пламъците се насочат към Свиленград, там ще бъде обявено бедствено положение.

И днес продължава овладяването на пожара. В гасенето отново се включи и военен хеликоптер. Няма опасност за населеното място, не е затруднена и работата на граничния пункт.

Спокойно е преминала нощта в село Лесово, но и до момента на труднодостъпните места, огънят продължава да гори и да завзема нови територии. На място са 5 противопожарни автомобила, горски служители, военни и доброволци. В борбата със стихията е включена верижна и селскостопанска техника.

Локализирането на огъня е затруднено от вятъра, който непрекъснато мени посоката си. Пожароопасната обстановка остава и за днес в цялата Ямболска област. За изминалото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за възникнали пожари.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети