Facebook и Twitter блокираха акаунтите на Доналд Тръмп

DenNews.bg
06.08.2020
размер на текста:

 Facebook и Twitter санкционираха Доналд Тръмп и неговата кампания за постове, в които президентът твърди, че децата са "почти имунизирани" срещу коронавирус.

Facebook изтри публикацията - клип от интервю, коетоТръмп даде на Fox News заявявайки, че съдържа "вредна дезинформация на Covid".

Twitter последва, като заяви, че е замразил акаунта на кампанията на Тръмп, докато не бъде премахнат туит от същия клип.

Съветите за обществено здраве в САЩ ясно дават знак да се разбере, че децата нямат имунитет към Covid-19. Какво казаха Facebook и Twitter?
Говорителят на Facebook заяви в сряда вечерта: "Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани от COVID-19, което е нарушение на нашите политики около вредната дезинформация COVID."

Това беше първият път, когато социалният гигант предприе действия за премахване на съдържание, публикувано от президента въз основа на неговата политика за дезинформация на коронавирус, но не и първият път, когато той наказва господин Тръмп заради съдържание на неговата страница.

По-късно в сряда Twitter заяви, че е замразил акаунта @TeamTrump, тъй като е публикувал същия откъс от интервю, което споделя и акаунта на президента Тръмп.

Говорител на Twitter заяви, че туитът @TeamTrump "нарушава Правилата на Twitter за дезинформация на COVID-19".

„Собственикът на акаунта ще трябва да премахне туита, преди да може отново да щракне.“

По-късно изглежда, че е изтрит.

Миналия месец Twitter временно спря сина на Тръмп, Доналд младши, за споделяне на клип, в който заяви, че насърчава "дезинформация" за коронавирус и хидроксихлорохин.

През март обаче Twitter заяви, че туитър на предприемача Елон Мъск, който предполага, че децата са "по същество имунизирани" срещу коронавирус, не нарушава правилата му.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети