Шефът на РУ-Дупница отказа пресконференция за изчезването на Янек Миланов, информацията, че се е качил в кола на Каплата, е проверена

DenNews.bg
05.08.2020
размер на текста:

На петия ден след подаване на сигнала за изчезването на 43-годишният Янек Миланов от Дупница пресцентърът на ОДМВР-Кюстендил разпространи информацията, че той е обявен за издирване и отправи апел за съдействие от страна на гражданите.


Припомняме, че за изчезването на Янек Миланов стана ясно, след като негови близки потърсиха за съдействие медии, а официалната информация сега става достояние след журналистически въпроси.


Ето какво гласи съобщението на полицията:

 


Янек Миланов е на 43 години и е от гр. Дупница. Негов роднина на 1 август е заявил в РУ Дупница, че от 31 юли няма връзка с него, в неизвестност е.
Служители на РУ Дупница са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август. Районното управление продължава да работи активно по установяването на лицето.
Янекс Миланов работи в чужбина, по време на отпуските си се завръща в родния град. В полицията няма постъпили сигнали за отправяни заплахи към него. За времето от 2019 до 2020 г. е подал 2 сигнала в РУ Дупница за посегателство спрямо автомобила му – за счупено странично огледало и надраскана врата.
РУ Дупница моли гражданите, които имат информация за него, да се обадят в РУ Дупница, на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Припомняме , че по данни на близките той е бил подлаган на заплахи, като освен посегателства над автомобила му е получавал снимки от гробовете на родителите си.


Пак по данни на близки на Миланов той е бил обект на заплахи от страна на Васил Капланов-Каплата, приближен на Галеви, а причината е жена.

Днес началникът на РУ Дупница Борислав Динев отказа молбата на екипа ни да бъде дадена пресконференция за изясняване на всички детайли около изчезването на Миланов, особено предвид данните от близки, че той се е качил в колата на Капланов.

Динев посочи, че „няма нужда от пресконференция“.

На въпросите ни присъства ли в сигнала информацията, че Миланов се е качил в автомобил на Капланов и проверявана ли е тази информация, Динев отговори така:

„Тази информация е проверена, но не мога да кажа повече, тъй като разследването тече“.


Динев също потвърди, че Миланов е подавал сигнали в полицията през миналата и тази година, но те били за „надраскана броня“ и „счупено странично огледало на автомобила“.

„Не е казвал, че има заплахи за здравето и живота му“.

Динев прекрати телефонния разговор по средата на въпроса ни прегледани ли са камерите от мрежата за видео наблюдение и други обекти.


В статията ни от вчера обаче, ПРИПОМНЕТЕ СИ И ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ТУК. ние изнесохме данни, подадени ни лично от Янек Миланов в продължение на няколко месеца. Първоначалната му молба беше за съдействие от наша страна, но след това той помоли да не пишем нищо, тъй като е образувано полицейско разследване.

На снимките се вижда, че освен издраскана броня и счупено стъкло има и други посегателства срещу автомобила му, има посегателства и срещу жилището му.

По думите на Миланов до редакцията ни, той е подавал до полицията и тази информация.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети