Четири дни полицията мълчи за изчезнал дупничанин, по данни на близките е заплашван от Каплата

DenNews.bg
04.08.2020
размер на текста:

Четири дни, два от които работни, МВР и Областната дирекция на МВР-Кюстендил запазиха пълно мълчание за обявен за издирване дупничанин, който според близките е бил подлаган на заплахи от страна на Васил Капланов-Каплата, приближен на Братя Галеви.

43-годишният Янек Миланов от години живее в чужбина, скоро се е прибрал в Дупница, като споделил на близки, че има конфликт с Каплата, а автомобилът му станал обект на посегателства – бронята била издраскана, а гумите били нарязани. Освен това Миланов получил кадри на гробовете на родителите си.

Янек изчезва на 31 юли, а сигналът е подаден в дупнишката полиция на 1 август.

До днес, 4 август, ОДМВР така и не подава информация към медиите, че Миланов е обявен за общодържавно издирване. Признанието, че такъв сигнал има и че Миланов е обявен за издирване идва едва след журналистически въпроси.

Екипът ни настоява полицията да обяви официално какви са данните около изчезването на Янек Миланов, има ли подадени сигнали от негова страна до полицията и защо информацията за издирването му не е обявена навреме – практика, която иначе полицията спазва стриктно в случаите с хора в неизвестност, тъй като бързото оповестяване на информацията много пъти помага за локализиране и оказване на помощ на изчезналото лице.

Екипът ни настоява и полицията да обяви официално дали са проверени данните, че Янек Миланов е бил видян да се качва в автомобила на Васил Капланов.

Ако имате някаква информация, може да ни пишете на електронната ни поща: komentari@dennews.bg

В социалните мрежи близки на Миланов публикуваха снимката му и информацията, че той е в неизвестност.

За проблеми и непрекъснати посегателства върху дома му и колата му с опит сплашване, Янек поиска да подаде сигнал пред екипа ни още през месец май. Тогава той ни пусна и кадри от камерата пред апартамента му, която е заснела и поредния вандалски акт.

Малко след това ни се обади, за да ни помоли да не пускаме нищо, защото полицията работи по случая и не било добре да бъдат огласявани тези данни заради воденото следствие. Янек ни изпрати и снимки от изпочупените след стрелба прозорци на апартамента му.

 

 

 Eто какво ни писа по-късно, след като стана ясно, че разследването за нападенията срещу дома и колата му не са дали резултат:

Стреляха ми по прозорците, виж какъв камък са хвърлили и се е забил в изолацията

 До вчера не ми обръщаха внимание, чак вчера пуснаха досъдебно производство и уведомиха прокурор.

Няколко месеца по-късно той написа следното:

Нищо не стана, казаха, че няма шанс. Аз се нервирах и я продадох с 4 000лв. загуба

В началото на юни Янек отново ни информира какво възнамерява да направи и написа следното:

Аз знам кой е, като се прибера му звънкам директно да се видим да се обясним, защото вече ми идва в повечко

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети