Плажът Росенец вече е със свободен достъп

DenNews.bg
04.08.2020
размер на текста:

Вече има свободен достъп до плажа в Росенец. Активисти на "Демократична България" днес направиха изненадваща проверка дали огради препречват достъп до ивицата, но загражденията се оказаха преместени, съобщи БНР.

Оградите с надпис "строителен обект" са изместени, за да може да се преминава край тях от общинския път през държавен имот, част от който е бетониран.

Христо Иванов отправи конкретни искания към кмета на Бургас, че ако тази ограда не бъде премахната или сложена по границата на имота с ясна табела, ще организират ново масово плажуване.

Другото им искане е кметът да каже каква отговорност смята да понесе за това, че е излъгал, че този път не води до плажа.От община Бургас са отговорили с писмена позиция, че след тяхна проверка на 29 юли са установени нарушения в процедурите и са разпоредили премахване на оградата.

Ако не бъдат предоставени всички документи, свързани със строителните дейности, и въвеждането на сградите в експлоатация, администрацията ще забрани ползването на постройките.

Лидерът на "Да, България!" подчерта, че ясно се вижда, че в момента строителни дейности не се осъществяват.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети