Шофьори на джипове до Седемте рилски езера обявиха, че сa само едни обикновени гъбари, техният колега, прегазил полицай, остава в ареста за 72 ч.

DenNews.bg
30.08.2020
размер на текста:

 Шофьори на джипове, които извършват превоз на туристи към Седемте рилски езера, се събраха днес пред полицията в Дупница в знак на подкрепа към техен колега, задържан вчера. Според прокуратурата той е прегазил крака на полицай по време на проверката, разпоредена лично от главния прокурор Иван Гешев по повод случая с изчезналия Янек Миланов. Лично в профила си в Туитър Гешев обяви, че вчера обект на проверката са бизнеси на Вяасил Капланов и хора, свързани с братя Галеви. Днес пред полицията шофьори на джипове обявиха, че по време на проверките вчера в района на Седемте рилски езера те не са извършвали нерегламентиран превоз, а са били там, за да берат гъби. 

 

Ето с какво съобщение излезе прокуратурата по време на протеста на шофьорите пред РУП-Дупница:

Днес, 30.08.2020 г., Районна прокуратура – Дупница привлече в качеството на обвиняем И.В.Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети