Белгия слага под карантина пристигащите от Югозападна и Североизточна България

DenNews.bg
03.08.2020
размер на текста:

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в правилата за международно пътуване, според които се въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района в България - Североизточен и Югозападен, предаде БТА.
Предвижда се пристигащите от тези части на нашата страна да бъдат поставяни под двуседмична карантина - у дома, ако имат постоянен адрес в Белгия, или в приемен център. Тези пътници подлежат също на задължително изследване за коронавирус.
За пристигащите в Белгия от Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България изследването и карантината са препоръчителни.
Забранява се пътуването от Белгия до Североизточен и Югозападен район в нашата страна. Препоръчва се пътуване с особено внимание до Северен централен, Югоизточен и Южен централен район в България.
От началото на август Белгия въведе задължението всеки, който пристига в страната, да попълни 48 часа предварително бланка онлайн с личните си данни и описание на местата, които е посетил в последните две седмици. Това задължение се отнася и за преминаващите през Белгия транзит, ако пътуването им ще отнеме повече от две денонощия.
От 29 юли и за минимум четири седмици броят на хората, които могат да се събират на едно място от 15 бе намален на 5 за всяко семейство. Деца под 12-годишна възраст не се броят.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети