Арестуваха жената на Васил Капланов- Петя, утре я подлагат на детектор на лъжата

DenNews.bg
28.08.2020
размер на текста:

Жената на Васил Капланов- Петя Николова, е арестувана и в момента се намира в ареста на полицията в Дупница. Тази информация излезе в bTV, като медията се позовава на свои сигурни източници от полицията. Петя утре ще бъде изведена от ареста в родния град и ще бъде закарана в Института по психология на МВР, където ще я подложат на разпит на полиграф. Именно отношенията между нея и безследно изчезналия Янек Миланов се сочат като основен мотив за отвличането и изчезването му без следа. 

Арестът на Петя идва часове, след като съдът в Дупница измени мярката на Васил Капланов в по-лека и му бе наложен домашен арест.

Дупница бе под блокада от рано сутринта днес, когато на входовите и изходите на града бяха разположени 7 КПП-та и бяха проверявани щателно всички коли идващи и излизащи от града. Успоредно с това започна щателно претърсване на полето между село Крайници и Сапарева баня, като над 300 полицаи и следови кучета проверяват сантиметър по сантиметър в обхват от 120 квадратни километра за следи от изчезналия на 31-и юли Янек Миланов, последно видян в джипа на  Васил Капланов в този участък, засечен и от камери. На място пристигна и главният прокурор Иван Гешев, който обяви, че започва мащабна операция срещу криминалния контингент в града. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети