На Капланов е наложена 72-часовова мярка за задържане, но не за отвличането на Янек Миланов

DenNews.bg
27.08.2020
размер на текста:

На Васил Капланов-Каплата е наложена 72-часова прокурорска мярка за задържане, но не във връзка с изчезването на Янек Миланов от Дупница, а за държане на боеприпаси.
Тази информация и към момента не е официално потвърдена, но според наши сигурни източници, мярката е наложена от прокурор от Районна прокуратура-Дупница, след като на Капланов е повдигнато обвинение за държане на патрони.
Припомняме, че бившият гард на Братя Галеви бе арестуван малко преди 16 часа вчера на изхода на Дупница в посока Самораново.
От този момент мотивите за ареста не бяха обявени официално нито от пресцентъра на ОДМВР, нито от страна на прокуратурата.
Единствено по-рано днес говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил прокурор Сиракова обясни, че арестът на Капланов не е по образуваното досъдебно производство за отвличането на Янек Миланов. „Нямаме движение по това производство. Този арест не е свързан с нашето досъдебно производство. Следете сайта на прокуратурата“, обясни по телефона прокурор Сиракова.
Административният ръководител на Районна прокуратура-Дупница Даниела Гюрова не пожела да разговаря с журналистите, събрали се пред РУ-Дупница, макар да получи серия обаждания. Първо тя отказа да отговори с мотив, че е в среща, след това не беше в кабинета си, след това отново бе в среща.
Информацията, че на Капланов е наложена мярка за 72 часа бе потвърдена от полицията, но не с официално съобщение.
Отново без официално потвърждение – Капланов е преместен в следствения арест в Кюстендил. Това е логично, тъй като в Дупница има само полицейски арест, където престояват задържаните с полицейски мерки до 24 часа.
При удължаване на мярката задържаните биват транспортирани в Кюстендил, като е възможно в хода на следствените действия отново да бъдат връщани за разпит или други действия в участъка в Дупница, но след това биват връщани за нощуване в следствения арест в Кюстендил.


Задържането на Капланов не е по досъдебното производство, което се води от Окръжна прокуратура-Кюстендил и към момента срещу неизвестен извършител, но работата по това разследване продължава. Според запознати е възможно в предстоящите два дни, ако има развой по доказателствата, на Капланов да бъде повдигнато обвинение и за отвличането на Миланов. Това обаче към момента е само хипотеза.
Припомняме, че Васил Капланов-Каплата е заснет от камери в късната вечер на 31 юли, че е качил в джипа си Янек Миланов.
След това 43-годишният мъж изчезна безследно.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети