Обвиняемият за въоръжения грабеж в Бобов дол остава зад решетките

DenNews.bg
26.08.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на 31-годишния Кирил Г. от Бобов дол, който е привлечен като обвиняем за въоръжения грабеж на бензиностанция на изхода на миньорския град.
В обвинителния акт е записано, че Кирил Г. е отнел 4 400 лв. от служител на бензиностанция, след като я заплашил с пистолет и й казал „Давай парите“ - престъпление по чл. 198, ал.1 от НК / грабеж /.
Около 5 часа сутринта на 22 август, събота, продавач – консултантът на бензиностанцията подготвила оборота от 4 400 лв. за предаване на инкасо автомобил. Пред вратата на бензиностанцията, която била заключена, застанало лице с качулка на главата, маска на лицето и ръкавици на ръцете. В едната си ръка държал чук, а в другата – пистолет. С помощта на чука, счупил входната врата, като получил наранявания по ръката си. Влизайки в бензиностанцията насочил пистолета към продавачката и й казал „Давай парите“. Уплашена и страхуваща се за живота си тя дала посочената сума. След последвалите оперативно – издирвателни работи е задържан Кирил Г., който е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление от Районна прокуратура-Дупница.
Съдия Мая Гиздова счете, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение и че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 10 години.
Определението на РС – Дупница се изпълнява незабавно. То може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети