Туристи, купонясвали в Сардиния, разнасяли коронавирус в Италия

DenNews.bg
23.08.2020
размер на текста:

 Районът на Рим в Италия регистрира 215 нови случаи на заразени с коронавирус през последните 24 часа. Главно заради хората, които се връщат от почивка, което е най-големият подобен ръст.

За близо 68% от новозаразените става въпрос за завърналите се от почивка на Сардиния, уточнява в. "Ла Република".

Медията цитира столичният здравен инспектор Алесио Д"Амато. Сардиния беше пощадена от първата вълна по-рано тази година, но Д'Амато каза, че движението на туристи и хората, които купонясват, са помогнали за разпространението на вируса.

Повечето от заразените са млади хора, които не проявяват симптоми и е спешно да "блокират веригата на предаване възможно най-бързо, като открият безсимптомното и предотвратяване на разпространението на вируса сред семействата, каза Д`Амато.

"Бъдете много внимателни, особено с близките си и хората, които са ви скъпи", каза той в апел към младите.

Той ги предупреди да стоят вкъщи и да не се срещат с хора, докато очакват резултатите от теста. "Не се чувствайте непобедими", настоя той.

Италия, особено северната област Ломбардия, района на Венеция и Рим, наблюдават възраждане на вируса през лятото, дори ако дневните числа остават под националния праг от 1000 - за разлика от съседна Франция.

Италианското министерство на здравеопазването заяви, че в страната са открити нови 1071 случая на COVID-19 за ден.

Италианското правителство предприе няколко стъпки, за да блокира разпространението, като затвори нощните клубове от 17 август и направи носенето на маска задължително в натоварените обществени пространства между 18 часа и 6 часа.

Откакто избухна пандемията, Италия е регистрирала повече от 257 000 случая на заразени. От тях над 35 000 смъртни случая.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети