Гешев насрочи среща с брата на Янек, второто претърсване на яз. Дяково е само с лодки

DenNews.bg
21.08.2020
размер на текста:

Главният прокурор Иван Гешев е насрочил за вторник среща с брата на изчезналия и най-вероятно отвлечен Янек Миланов от Дупница - Марио Миланов. Тя ще се проведе в кабинета на главния прокурор.

 

Второ претърсване на язовир Дяково тече днес. То е част от разследването по случая.

От сутринта две лодки на специализираните служби извършват обходи на язовира. Водолази днес няма да бъдат използвани. Припомняме, че в сряда водолази се гмуркаха в ръкава на язовира при село Кременик в района на автомобилен подстъп, излизащ директно до водите.
Бе преценено, че претърсването с апаратура и наблюдение от повърхността е по-ефективно. Предвид огромната площ на язовира и голямата му дълбочина, водолазите биха били полезни и нужни, евентуално след като се набележи конкретен район.
В екипа за претърсването участва и опитен пожарникар от Дупница, който е участвал в такива операции в язовир Дяково.

 

Припомняме, че тази вечер в Дупница ще се проведе автошествие „КЪДЕ Е ЯНЕК?“. То ще започне в 19 часа от паркинга на бл. 45 в жк „Бистрица“ където Янек е седял вечерта на 31 юли с приятели преди да получи телефонно обаждане, да остави ключовете си и да се отдалечи.

Шествието ще премине през жк „Бистрица“-ул. „Патриарх Евтимий“-ул. „Одрин“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Орлинска“-ул. „Самоковско шосе“-шосе Яхиново-Червен брег-Крайници-село Крайници-път 62-ул. „Самоковско шосе“-ул. „Орлинска“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. Одрин“-ул. „Патриарх Евтимий“-жк Бистрица.

Всеки, който иска да се присъедини към апела за ефективно разследване и да изрази подкрепа към Марио Миланов, който прави всичко възможно за намирането на Янек, може да се включи в автошествието.

Шествието е мирно, не е протест, а апел институциите да действат бързо и професионално, за да бъде открит Янек – близките му вярват в способностите на разследващите.

Организаторите умоляват да се спазва мирният тон на шествието, да не се ползват клаксони и да няма скандирания.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети