Да покажем съпричастност към Янек и Марио! В 19 часа днес започва шествие в Дупница

DenNews.bg
21.08.2020
размер на текста:

Янек Миланов изчезна в нощта на 31 юли

Да покажем съпричастност към случая с безследно изчезналия и най-вероятно отвлечен Янек Миланов от Дупница и най-близкия му човек, неговият брат Марио, който прави всичко възможно 43-годишния мъж да бъде открит.

Всеки, който иска да се присъедини към апела за ефективно разследване и да изрази подкрепа към Марио, може да се включи в автошествието „КЪДЕ Е ЯНЕК“, което започва от 19 часа днес, 21 август, в Дупница.

Шествието „КЪДЕ Е ЯНЕК“ ще започне от паркинга пред блок 45 в жк „Бистрица“, където Янек е седял вечерта на 31 юли с приятели преди да получи телефонно обаждане, да остави ключовете си и да се отдалечи.

Шествието ще премине през жк „Бистрица“-ул. „Патриарх Евтимий“-ул. „Одрин“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Орлинска“-ул. „Самоковско шосе“-шосе Яхиново-Червен брег-Крайници-село Крайници-път 62-ул. „Самоковско шосе“-ул. „Орлинска“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. Одрин“-ул. „Патриарх Евтимий“-жк Бистрица.


Шествието е мирно, не е протест, а апел институциите да действат бързо и професионално, за да бъде открит Янек – близките му вярват в способностите на разследващите.

Организаторите умоляват да се спазва мирният тон на шествието, да не се ползват клаксони и да няма скандирания.


Шествието е инициатива на приятели на Янек и граждани на Дупница, които искат да покажат съпричастност и да отправят апел към институциите да се води ефективно разследване. Това е начин и да се засвидетелства подкрепа към брата на Янек – Марио Миланов.

До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока на Миланов в жк „Бистрица“, след това автомобилът е преминал през главната улица при полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – заснети са от камери.

След Крайници следите на Янек се губят, макар телефонът му да е върнат обратно в жк „Бистрица“, където е изключен - в началото на квартала, още същата нощ.

По образуваното от Окръжна прокуратура-Кюстендил досъдебно производство за отвличане тече разследване, в което са включени столични криминалисти и експерти. В сряда като част от разследването водолази и лодки претърсваха водите на язовир Дяково.

43-годишният Янек Миланов не е криминално проявен, никога не е имал проблеми със закона; не е част и няма контакт с организирани престъпни групи или криминално проявени лица.


Янек Миланов е нормален млад мъж, който от 17 години живее във Франция, като се прибира в Дупница за празници и ваканции.

От миналата година Янек е подложен на атаки срещу собствеността му – автомобилът му е чупен и драскан, а срещу жилището му е извършена стрелба, към прозорците на дома му е хвърлен и голям камък.

Той е сигнализирал полицията, но извършителите и поръчителите не са установени.

Марио Миланов излезе с видеообръщение с което отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно.

Той се обърна и към главния прокурор Иван Гешев с призив да посети Дупница. По-късно същия ден Гешев обяви, че ще се срещне с Марио Миланов най-вероятно в началото на идната седмица.

Основната версия към момента е, че Янек е станал обект на посегателство заради отношения с жена, макар те вече да са били прекратени.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети