Протестиращи блокираха БНТ тази сутрин

DenNews.bg
21.08.2020
размер на текста:

Поредната изненадваща блокада на институции днес се оказа на сградата на Българската национална телевизия. Новината бе съобщена и от самата БНТ.
Акцията е инициирана от гражданско движение "БОЕЦ" и Георги Георгиев.

Недоволните искат среща с генералния директор на Националната телевизия Емил Кошлуков. Припомняме, че едно от исканията на протеста е и неговата оставка заради липсата на плурализъм, необективност, както и свалянето от ефир на предаването „Вяра и общество“ на Горан Благоев.
Това е четвъртата поред изненадваща блокада в София.
Вчера протестиращи блокираха и сградата на КПКОНПИ.
Преди дни демонстрантите настояха да бъдат допуснати и в сградата на ЦИК.
Вчера от полицията обясниха, че няма как да гарантират обществения ред при подобни изненадващи акции от страна на протестиращите.


Вчерашният 43 ден на протестите с искане за оставките на правителството и главния прокурор премина без сериозни инциденти.
В София протестиращите хвърляха яйца, домати и тоалетна хартия по сградата на МВР. На барикадата на Орлов мост се проведе рок концерт. Едни от организаторите на протеста от

 


"Тази вечер ще имаме нова цел. Ще обърнем внимание на министъра на "вътрешните болести", че работата му не е да бие хората зад колоните, а да опазва гражданите и тяхното имущество, а не политиците и корупцията", заяви един от организаторите на протестите адвокат Николай Хаджигенов преди акцията пред сградата на МВР.
"Чистенето на МВР трябва да започне от някъде - сега отвън, а от 2 септември и отвътре", допълни той.
Обстрелът срещу институцията премина под наслова "омлет по милиционерски", със скандирания "Мафия" и "Оставка".

След това демонстрантите тръгнаха по бул. "Васил Левски", преминаха през блокирано кръстовище при Ректората на СУ и към 22.00 часа пристигнаха на Орлов мост.
По-рано през деня организаторите на протеста от Отровното трио публикуваха във Фейсбук отчет на събраните до момента пари по сметка с титуляр адв. Николай Хаджигенов, чрез която се подпомагат финансово дейностите на протеста.
Малко над 65 хиляди лева са събрани досега, като от тях са похарчени 17 570 лева.
Организаторите обявиха, че с тях са били закупени палатки, тенти, спални чували, стикери, плакати, знамена, храна, вода, столове и маси. Освен това част от парите са отишли за озвучаване, кабели, мегафони, транспорт и популяризация в интернет.

От Отровното трио твърдят, че върху сумата ще бъде платен законно дължимият данък.

Продължават да са блокирани трите основни кръстовища в столицата.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети