Къде е Янек? Where is Yanek? Où est Yanek?

DenNews.bg
20.08.2020
размер на текста:

Граждани на Дупница, близки, приятели и познати на изчезналия и най-вероятно отвлечен Янек Миланов организират автошествие по маршрута Дупница-Крайници-Дупница, по което следите на 43-годишният мъж изчезват на 31 юли.

 

Шествието е насрочено за петък, 21 август от 19 часа.

 

Шествието „КЪДЕ Е ЯНЕК“ ще започне от паркинга пред блок 45 в жк „Бистрица“, където Янек е седял вечерта на 31 юли с приятели преди да получи телефонно обаждане, да остави ключовете си и да се отдалечи.

Шествието ще премине през жк „Бистрица“-ул. „Патриарх Евтимий“-ул. „Одрин“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Орлинска“-ул. „Самоковско шосе“-шосе Яхиново-Червен брег-Крайници-село Крайници-път 62-ул. „Самоковско шосе“-ул. „Орлинска“-ул. „Цар Освободител“-ул. „Св. княз Борис Първи“-ул. Одрин“-ул. „Патриарх Евтимий“-жк Бистрица.


Нека всеки, който се чувства съпричастен със случая се присъедини към автошествието, призовават организаторите.

 

То е идея на приятели на Янек и граждани на Дупница, които искат да покажат съпричастност и да отправят апел към институциите да се води ефективно разследване.
Това е начин и да се засвидетелства подкрепа към брата на Янек – Марио Миланов.


„Нашите емоции и страхове в момента нямат значение. Важни са само Янек и Марио. Пълна подкрепа за Марио, любов и надежда за Янек. Марио и Янек не бива да бъдат оставени сами в това ужасно изпитание. Да бъдеш изоставен е най-страшното за човека. Трябва, длъжни сме, като съграждани, като общество, като българи да стоим плътно до Марио и Янек. Защото те са едни от нас, а достойните и добрите хора не изоставят своите. Особено в беда. Случилото се на Янек и Марио е беда, която не са заслужили по никакъв начин“, е един от апелите на организаторите.

До момента се знае, че Янек се е качил в джипа на Васил Капланов-Каплата пред блока на Миланов в жк „Бистрица“, след това автомобилът е преминал през главната улица при полицията и се е отправил към село Крайници, като двамата са били вътре – заснети са от камери.

След Крайници следите на Янек се губят, макар телефонът му да е върнат обратно в жк „Бистрица“, където е изключен - в началото на квартала, още същата нощ.

 

По образуваното от Окръжна прокуратура-Кюстендил досъдебно производство за отвличане тече разследване, в което са включени столични криминалисти и експерти. Вчера като част от разследването водолази и лодки претърсваха водите на язовир Дяково.


43-годишният Янек Миланов не е криминално проявен, никога не е имал проблеми със закона; не е част и няма контакт с организирани престъпни групи или криминално проявени лица.

 

Янек Миланов е нормален млад мъж, който от 17 години живее във Франция, като се прибира в Дупница за празници и ваканции.

От миналата година Янек е подложен на атаки срещу собствеността му – автомобилът му е чупен и драскан, а срещу жилището му е извършена стрелба, към прозорците на дома му е хвърлен и голям камък.

Той е сигнализирал полицията, но извършителите и поръчителите не са установени.

„Янек е неконфликтен, възпитан, добронамерен и лъчезарен мъж. Настояваме за адекватни действия от страна на разследващите органи. Настояваме да бъде направено всичко възможно Янек да се върне при нас, защото Янек е един от нас! Близките му и обществото заслужават истината, а Янек заслужава справедливост.

Това е най-значимият случай за България в последните три седмици и настояваме да бъдат ангажирани колкото е необходимо служби, хора и ресурси, за да намерим Янек!
Янек е всичко това, което мутрите не са.
Янек е всичко това, което провинциалните батки не са.
Янек е всичко това, което са нормалните хора. Янек е един от нас!“

 

Вчера Марио Миланов излезе с видеообръщение отправи апел към институциите с молбата да се действа максимално ефективно за откриването на 43-годишния Янек, който изчезна в нощта на 31 юли, а последно е видян в джипа на бившия гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата.

Марио Миланов се обърна и към главния прокурор Иван Гешев с призив да посети Дупница. По-късно вчера Гешев е обявил, че ще се срещне с Марио Миланов най-вероятно в началото на идната седмица.

Основната версия към момента е, че Янек е станал обект на посегателство заради отношения с жена, макар те вече да са били прекратени.

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети