23-годишен дупничанин се „паркира“ в затвора след кражба на автомобил и шофиране в пияно състояние

DenNews.bg
14.08.2020
размер на текста:

23-годишен дупничанин влиза в затвора за 13 месеца заради разигран екшън – откраднал лек автомобил от автокъща и го подкарал в пияно състояние и без да има шофьорска книжка.
Коста К. призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд-Дупница.
Подсъдимият получи ефективна присъда от13 месеца „лишаване от свобода“, като съдия Маргарита Алексиева приведе в изпълнение и негова условна присъда.
Коста К. се признава за виновен в това, че на 29.07.2020 г. от автокъща на ул. „Софийско шосе“ в Дупница е отнел противозаконно чуждо превозно средство, а именно лек автомобил „Опел Корса“ на стойност 5 500 лева, като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2.69 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Подсъдимият е управлявал моторното превозно средство без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред.
За тези престъпления му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим.
Съдът привежда в изпълнение и отложено наказание по дело на РС – Дупница от 2018 година - 5 месеца „лишаване от свобода”, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „общ” режим отделно от наложеното наказание по настоящото производство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети