Бивш адвокат на Тръмп разобличава в книга лъжите на президентските избори и помощта от Русия

DenNews.bg
14.08.2020
размер на текста:

Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Коен публикува предговора на своята книга и обеща да разкаже как американският президент е мамил на президентските избори с помощта на Русия, съобщава РИА Новости според БГНЕС.
Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър прекара две години в разследване на твърденията за руска намеса в изборите, което Москва отрича. Мълър приключи разследването, като потвърди обвиненията за намеса в изборите. Той обаче не намери доказателства за сговор между Доналд Тръмп и Русия, съществуването на който беше отречено както от Кремъл, така и от Белия дом.
"Половината американци смятат, че Тръмп е измамник, контролиран от Русия, който чрез лъжи пробива в Белия дом. Другата половина, привърженици на Тръмп, вярват, че целият скандал с Русия е лов на вещици, измислен от демократите ... И двете страни грешат", пише Коен в предговора към мемоарите си "Предател: Истинската история на Майкъл Коен, бивш личен адвокат на президента Доналд Тръмп", части от която бяха публикувани в много американски медии.
"Тръмп се споразумя с Русия, но не и с фините методи, които неговите опоненти си представяха. Знаех също, че разследването на Мълър не е лов на вещици. Тръмп измами на тези избори, с мълчаливото одобрение на Русия, за което ще научите в тези страници, защото предприемането на всичко, имам предвид всичко в името на това да спечелиш, винаги е бил неговият модел за бизнес и начин на живот", се казва в предговора. Книгата на бившия адвокат на Тръмп предстои да излезе на 8 септември.
Коен беше осъден на три години затвор заради финансови и други нарушения. През май той бе пуснат под домашен арест във връзка с коронавирусната епидемия. След това обаче Коен започна да се появява по улиците на Ню Йорк и в местните ресторанти и беше отведен обратно в затвора на 9 юли. Впоследствие съдът отново постанови освобождаването му от затвора.
Преди това Коен критикува остро Тръмп и каза, че в миналото му е помагал да решава неприятни проблеми, включително да плаща за мълчанието за жени, които са заявявали, че имат връзки с Тръмп. Коен беше осъден за нарушаване на законите за финансиране на кампании и лъжа пред Конгреса в опит да защити Тръмп и себе си. Въпреки това, преди да бъде изпратен в затвора, Коен отново се изказа в Конгреса с обвинения срещу Тръмп.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети