Окръжна прокуратура-Кюстендил разследва версията отвличане на Янек Миланов от Дупница

DenNews.bg
13.08.2020
размер на текста:

Окръжна прокуратура-Кюстендил разследва версията за отвличане на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, който вече 14 дни е в неизвестност. Досъдебното производство е образувано още миналия петък, но не е оповестявано с цел да не се възпрепятства разследването. Говорителят на държавното обвинение в областния град Марияна Сиракова обясни пред DenNews.bg, че наблюдаващият прокурор отказва да дава каквато и да било информация по случая, тъй като става въпрос за тежко криминално престъпление и все още се събират доказателства и се работи по различни версии. Едва след като има някаква яснота, прокуратурата ще излезе с данни, обясни Марияна Сиракова. На този етап, когато се извършват всички необходими процесуално-следствени действия, единствените, които ще разполагат с информация, са криминалистите от Дупница, Кюстендил и София.

Както вече писахме, братът на Янек Миланов- Марио Миланов се завърна от Англия и се зае също с издирването на брат си. За целта той нае адвокат от столицата и написа сигнал до институциите в България, до посланиците на страните-членки на ЕС, както и да всички медии у нас и Европа. Сигналът бе разпространен на 3 езика- български, френски и английски.

За мистериозното изчезване на Янек Миланов стана ясно, след като негови приятели още на 1 август подават сигнал в полицията, че той е в неизвестност сред среща с бившия гард на братя Галев Васил Капланов- Каплата. Двамата имали да уреждат някакъв конфликт. Всичко това се случва след множество посегателства срещу дома, личния автовмобил, както и последвало получаване на снимка от гробовете на родителите на Миланов. Въпреки това, полицията обяви за изчезването на Янек едва на 5-и август. Разследващите са извършили обиски в дома на Капланов, дома на баща му в село Крайници. Претърсват се околностите на Дупница и полето между селата Крайници и Червен брег, полицаи и криминалисти стигнаха и до местността Дервена в планинския проход между Дупница и Самоков, но от Янек Миланов няма и следа.

Факт е, че все още на свобода е основният заподозрян Васил Капланов- Каплата, а Дупница вече втора седмица се превърна в град, в който хората са обхванати от страхове и съмнения, както и несигурност за себе си и близките си. Все повече хората си задават въпроса как може сред тях да има хора, които имат дързостта да посягат на свободата или пък да са разиграли най-лошия сценарий- за дълго планирано отвличане и убийство. Всички тези съмнения и страхове все повече сковават град Дупница и неговите жители.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети