Три участъка са блокирани в София от протестиращи, до едната блокада тече ремонт

DenNews.bg
11.08.2020
размер на текста:

Три централни пътни възела са блокирани в София от протестиращи, които искат оставката на правителството и главния прокурор.
Майките от "Системата ни убива" преместиха палатките си на бул. "Дондуков" и така той е блокиран за движение при връзката му с бул. "Тодор Александров".
Затворени са кръстовищата на Орлов мост и това на площад „Независимост“.
На Орлов мост лагерът на протестиращите остава обграден с кофи за боклук, палети и пейки с изключение на малка част, през която се пускат линейки.
Заради блокадите има промени в градския транспорт в столицата.
Променени са маршрутите на автобуси № 9 и 75 в София заради затворено кръстовище на пл. "Орлов мост" от протестиращи и реконструкция на топлопровод на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
- автобусна линия № 75 в посока площад "Орлов мост" се движи от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - бул. "Мадрид" направо по бул. "Янко Сакъзов", обратен завой на площад "Паметник Левски", по бул. "Янко Сакъзов" и по маршрута си посока станция "Гео Милев";
- автобусна линия № 9 в посока ул. "Ген. Гурко" от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - ул. "Оборище" направо по ул. "Оборище", надясно по бул. "Васил Левски", на площад "Паметник Левски" надясно бул. "Янко Сакъзов", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока автобаза "Искър".
Интересен феномен се появи днес. Протестиращите атакуват подписката срещу блокадите, внесена в съда - със своя подписка. 1317 души са се подписали за два дни.
Затварянето на пътища доведе до промени и във Варна. Там седем автобусни линии са с променен маршрут заради палатковия лагер пред Общината.


В Плевен за втори път се организира протестно автошествие. Участниците в него ще преминат през централните улици и кварталите на града с искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети