При нов пик болниците в област Кюстендил ще са на ръба, Янев призова да щадим хората на първа линия

DenNews.bg
08.07.2020
размер на текста:

С оглед на непредвидимата ситуация и прогнозите наесен да има нова вълна на новия коронавирус, членовете на Областния кризисен щаб-Кюстендил отчетоха, че е необходимо да не се създава излишна натовареност на болничните заведения и на лекарите в областта.

„Необходимо е, доколкото можем, да щадим болничните заведения, лекарите, полицията и хората на първа линия, за да не се окаже на един етап, че нямаме капацитет да се справим при нов пик“, отбеляза Виктор Янев. В тази връзка Областният кризисен щаб взе решение да бъде удължен във времето пропусквателният режим на входа на болницата в град Кюстендил.

Припомняме, че според проф. Тодор Катранджиев от Националния оперативен щаб най-лошият сценарий е смесването на традиционните грипове с новия коронавирус през есента, което ще ни постави в най-тежката ситуация от началото на пандемията.

Областният управител отново благодари на щаба, на всички служители и институции за усилията и работата до този момент. Янев подчерта, че Кризисният щаб ще продължи с особено внимание да следи обстановката в цялата област и при необходимост ще предприеме съответните мерки.


Точно в 24 часа тази нощ отпадна временната забрана за движение за жителите на квартал „Изток“ в Кюстендил. Премахнати са пропусквателните пунктове от входовете и изходите на квартала.
Това бе решено на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса вчера. Блокадата на квартала отпада със заповед на шефа на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил д-р Златко Величков.
Членовете на Кризисния щаб отбелязаха, че временната мярка е дала резултат и е постигнала своята цел – да се ограничи доколкото е възможно разпространението на заразата. Отчетено бе, че с всеки изминал ден броят на новооткритите лица с коронавирусна инфекция в кв. „Изток“ намалява, затова е и оправдано да бъде отменена тази ограничителна мярка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети