Мартин Папанов вдигна купа „Долчини“ в Дупница

DenNews.bg
05.07.2020
размер на текста:

Мартин Папанов е победителят в най-оспорваната група – Мъже Елит, в третото издание на колоездачното състезание за купа „Долчини“ в Дупница.
Състезателят от Казанлък, който сега е част от френския отбор MARTIGUES SC-Payden&Rygel си осигури безапелационна преднина още при първата обиколка и успя да запази невероятно темпо по време на цялото състезание.


На няколко от обиколките той почти застигаше последните, но метри преди финала бе притеснен сериозно от Ясен Александров от клуб Варна, който демонстрира силен спринт преди финала и се класира втори.
Трети финиша пресече Лъчезар Ангелов от клуб Несебър.

Мъжете Елит стартираха последни в днешното състезание, като преди това се проведоха стартовете за момичета и момчета младша възраст, момчета старша възраст и девойки, юноши младша възраст и юноши старша възраст.

Заради пандемията от коронавирус френският отбор, чиито състезател е Папанов, бе единственият клуб от чужбина.


10 деца взеха участие в специалния старт след състезанието на професионалните. Те мериха сили в обща група само в правата отсечка на ул. „Св. Иван Рилски“, като след това всички получиха аплодисменти и награди – торти и чорапки за професионални колоездачи.


Вчера се проведе старта за професионалисти и любители за купа „Паничище“, като в това състезание велосипедистите тръгват от Дупница, минават през Сапарева баня и финишират в курорта.

Организаторите обещаха, че следващата година отново ще има състезания в Дупница, Сапарева баня и Паничище, като си пожелаха условията тогава да позволят отново на стартовете да има повече състезатели, включително от чужбина.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ В РУКРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети