Арест след провокация на Орлов мост

DenNews.bg
31.07.2020
размер на текста:

Бившият пиар на община "Младост", когато неин кмет беше Десислава Иванчева, Петър Кърджилов беше арестуван от полицаи на Орлов мост. Преди това той влезе в конфликт с възрастна жена, неодобряваща  блокадата.

Жената даваше интервю за "Нова телевизия", като с висок тон и крясъци изразяваше възмущение към блокадата на Орлов мост. Тя обясни, че не е от София, а е дошла от провинцията, защото това правителство е избрано от нея и искала да види и да разкаже на село какво се случва в столицата.
Заради провокативното поведение на жената Кърджилов се приближи и плисна от чаша вода в лицето й, като крещеше "Марш от тука! Тук сме заради децата". Жената се опита да го удари с бастуна си, който той взе.
Кърджилов бе моментално отведен настрана от полицаи, които започнаха да искат личните му документи. Той обясни, че личните му документи са в палатката на моста и опита да тръгне към нея. В този момент полицай му обясни, че няма как да бъде допуснат до палатката и Кърджилов бе арестуван.
Целият инцидент бе записван и излъчван на живо от присъстващи на мястото протестиращи. Те настояваха полицията да вземе личните данни и на жената, както и да бъдат взети мерки и за нейното поведение, но това не стана.
Според протестиращи случилото се е добре замислена провокация, в която основно участие взе и Нова телевизия.
Част от протестиращите, включително адвокати реагираха в социалните мрежи и заявиха, че веднага се насочват към полицейското управление, където Кърджилов е отведен с бус на полицията.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети