Започва подмяната на водопровода в село Бистрица, рекордьорът по загуба на питейна вода

DenNews.bg
03.07.2020
размер на текста:

Първа копка на подмяна водопровода в село Бистрица ще бъде направена в понеделник. Това ще стане в 11 часа на водохващането над селото, откъдето започват изкопните и ремонтни дейности. Обединение "Бистрица 2019" спечели поръчката, която бе под условие "при осигурено финансиране", което в крайна сметка Община Дупница успя да осигури. Обединението предложи цена 1 839 500 лв. без ДДС, както и най-добри технически параметри и в понеделник започва работа.
Прогнозният обхват за подмяна е 4,66 км. Амортизираната водопреносна мрежа е с най-големи загуби в общината от всички населени места в размер на 78,2% и средно 2 аварии на километър годишно.
"След като успяхме да подсигурим финансирането, дойде моментът и да започнат същинските ремонтни дейности. Факт е, че ще има сериозен дискомфорт у жителите, особено сега в летния период, но аз съм убеден, че хората ще проявят разбиране и най-вече търпение. В крайна сметка този дългогодишен проблем трябва да бъде разрешен, а без да има спиране на водата и ремонт, няма как да се случи. Затова още веднъж отправям апел към жителите на селото да проявят търпение в следващите седмици", призова кметът на общината инж. Методи Чимев.
Други две големи села от общината Самораново и Яхиново също са с проведени процедури по избор на изпълнители за подмяна на водопроводите със същото условие. Община Дупница продължава разговорите за осигуряване на финансиране от държавата за дейностите и в тези две села, които също изпитват сериозен проблем с водоснабдяването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети