МОН обяви графика за ваканциите и изпитите за учебната година

DenNews.bg
28.07.2020
размер на текста:

Дните на изпитите след 12-ти, 10-ти и 7-ми клас ще са неучебни за останалите ученици. Това обяви днес просветното министерство като качи на страницата си графика на изпитите и ваканциите за следващата учебна година. Тези дни са общо четири. Неучебен, но присъствен ще е 25 май.
Догодина матурите след 12-ти клас ще бъдат съответно на 19 и 21 май. Външното оценяване по български език за 7 и 10 клас ще е на 11 юни, а по математика – на 14 юни, съобщава БНТ. Новата учебна година ще започне присъствено за всички класове и ученици.
Изпитите след 4-ти клас ще бъдат на 27 и 28 май. Те ще са учебни за останалите ученици. Есенната ваканция е намалена с ден и ще е общо три дни. Коледната също е намалена с пет дни като учениците ще почиват общо единайсет дни. Повече дни са дадени за междусрочната ваканция, която миналата година беше само един ден, сега дните ще са пет. Учениците от 1 до 3 клас ще учат до 31 май, ще имат обаче и още една седмица за проектни дейности. Учениците от 4 до 6 клас ще завършат на 16 юни, а тези от 7 до 11 клас – на 30 юни.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети