Автомобилно шествие буди Дупница с искане за оставките на правителството и главния прокурор днес

DenNews.bg
26.07.2020
размер на текста:

Автомобилно шествие ще бъде четвъртият протест в Дупница с искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев.
Разрешението за провеждане на шествието е одобрено от кмета Методи Чимев

Моторизираният протест е насрочено за 16 часа днес, 26 юли, а крайният му час е 18:30 часа.


Автомобилите ще тръгнат от „Техномаркет“ на ул. „Иван Вазов“ и ще преминат по ул. „Страхил Войвода“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Орлинска“ откъдето ще излязат на главен път Е-79 и ще обърнат посока Благоевград. След това шествието ще продължи по бул. „Аракчийски мост“, ул. „Св. Иван Рилски“, ул. „Княз Борис I“, ул. „Одрин“, ул. „Патриарх Евтимий“ до парк Рила и обратно, като крайният пункт е Спортната зала.

До момента се проведоха три протеста пред сградата на Районен съд-Дупница, като на първия излязоха около 250 граждани, на втория време да защита на демокрацията намериха 20-ина дупничани, а вчера пред сградата имаше около 50 граждани. Припомнете си ТУК.

„В неделя ще опитаме да събудим Дупница с клаксони. Върви опит протестът в София и страната да бъде уморен. От нас, гражданите, зависи дали ще сме повече и ще поискаме промяна заедно. Промяна, която е нужна и важна за всички граждани, независимо от партийните им пристрастия – съдебна реформа, гарантираща върховенството на закона, оставките на главния прокурор и правителството. Вижда се, че когато има граждански натиск, се случва да спрат милионите на Доган. Трябва да сме единни и категорични – искаме да си върнем държавата в името на справедливостта и децата. Не трябва да се продължава така. Или има хора, които искат всеки от нас – от пеленаче до столетник, всеки месец да дава едни пари на Доган, да плаща всеки месец депутатската заплата на един депутат, който не ходи на работа, да плаща със здравето си престъпленията срещу природата – тоновете боклуци, заровени в плодородните ни земи и отиващи в пещите на старите тецове?
Всеки от нас трябва да е насяно, че добре живеят само будните общества. Ние излизаме да събудим Дупница. Нека бъдем заедно. Без значение от политически пристрастия. Заедно, така както живеем заедно с всичките ни разбирателства и различия“, казват организаторите и призовават към активност.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети