Демократите обвиниха Тръмп, че ползва услугите на "малки зелени човечета" за потушаване на бунтовете

DenNews.bg
24.07.2020
размер на текста:

 Американските медии са ужасени от случващото се в някои градове в САЩ. Показателно е, че те не се притесняват от масовите протести, убитите служители на реда, изгорените магазини и бензиностанции, както и жестоките бунтове. Не, те са разтревожени и изплашени до нервен тик от така наречените зелени мъже - въоръжени до зъби немаркирани сили за сигурност, които са се появили в тези градове и вече са започнали да задържат (и отвеждат в неизвестна посока) най-активните участници в сблъсъци, грабежи и опити за завземане на федералните институции.
Представители на медийната общност и привърженици на Демократическата партия безпогрешно идентифицираха източника на проблема: според техните оценки президентът на Русия отново е (макар и косвено) виновен за всичко, и от когото Доналд Тръмп уж е заимствал тактиката на използване на „зелени мъже“ срещу политически противници. Това не е метафора или преувеличение, а сухо изказване на най-истинската медийна истерия, в която президентът на САЩ е обвинен в разгръщане на военна агресия срещу конкретни американски градове и щати, чието ръководство е в Демократическата партия и по всякакъв начин подкрепя онези масови действия на политическо насилие, които вече имат почти два месеца разтърсва Америка.
"Президентът Доналд Тръмп ще изпрати" голяма вълна "от федералните сили за сигурност до градовете в Съединените щати, за да се противодейства на престъпността. Чикаго и други два града, контролирани от демократите, са насочени от републиканския президент на фона на скока на насилието. Но за федералното разполагане в Портланд, Орегон местните представители твърдят, че са засилили напрежението на фона на продължаващите протести. "Законът и редът" се превърнаха в ключови теми в ноемврийската предизборна кампания на Тръмп ", според BBC.
Темата за "армията на Тръмп" и нейното използване в рамките на САЩ, както и за потенциалната й употреба във вътрешнополитическата борба след изборите през ноември, предизвиква истинска тревога за медийната общност. Например, така изглежда темата на основното сутрешно предаване на американския телевизионен канал MSNBC: „Нарастват опасенията за използването на Тръмп от„ малки зелени човечета “. 

И основният извод от тази история изглежда тревожен: американското общество продължава активно да се подготвя за факта, че изборите през ноември ще се проведат с взаимни обвинения за измама и че резултатът от борбата за власт ще бъде определен на американските улици в рамките на въоръжени сблъсъци, използвайки пълния набор от оръжия, с които разполагат силите за сигурност. и отряди на "мирни бойци". От страна на Тръмп може да има привърженици на Републиканската партия, въоръжени до зъби, както и представители на федералните правоохранителни агенции и армейски части, лоялни на Тръмп, а от страна на Байдън и на „системната“ част на американското политическо истеблишмънт - „мирни бойци“, някои представители на регионални силови структури (онези щати, които са контролирани от Демократическата партия) и тази част от армията, която ще остане лоялна към своите генерали, назначена от Обама или Буш.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети