БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики преди гласуването на новите министри

DenNews.bg
24.07.2020
размер на текста:

БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики преди гласуването на новите министри на днешното парламентарно заседание.
От БСП призоваха премиера Бойко Борисов да дойде в парламента. Депутатът от левицата Христо Проданов поиска Цвета Караянчева да се обади на премиера и да го покани, за да каже къде в неговата оставка.
"За пореден път той се крие и неглижира институцията на Народно събрание. Моля ви да се обадите на министър-председателя, да дойде в Народното събрание, лично да мотивира предложенията за промени и да обясни къде е неговата оставка и кога ще я подаде той“, призова Проданов.

ГЕРБ пък атакуваха държания глава, че вчера пак призовавал за разпускане на парламента. Президентът подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение, заяви Даниела Дариткова в декларация от името на групата. Тя посочи, че подбудителството към подобни действия на Румен Радев също е престъпление.
Дариткова каза още, че президентът не уважавал НС, не насърчавал диалога и не приел подадената от кабинета ръка, а систематично разделял обществото. През това време от групата на социалистите се чуваше „Оставка“.
При репликата на Дариткова Радев да заяви претенциите си за президентска република, тъй като явно той искал еднолична власт социалистите станаха и затропаха по банките. От ГЕРБ пък реагираха с аплодисменти.
Георги Свиленски излезе и отново поиска премиерът да дойде. Според него днес се предлагала подмяна на кабинета. „Борисов отново се изплашил, отново се е скрил“, предположи социалистът. Герберите му отговориха с викове "Оставка!". „И аз искам оставка“, отговори им Свиленски.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети