Висок интерес към изнесената кампания на Бюро по труда-Дупница, утре отново ще има шатра на пл. „Свобода“

DenNews.bg
22.07.2020
размер на текста:

При висок интерес от страна на работодатели и безработни лица премина изнесената кампания на Бюро по труда-Дупница. За вчерашния ден в шатра на площад „Свобода“ експерти на дирекцията са консултирали индивидуално 25 работодатели и 36 граждани, които си търсят работа.
Основна част от консултираните работодатели са от сферата на търговията, производството, строителството и счетоводните услуги.
До момента общо 47 работодатели са подали заявления по проекта „Заетост за теб“, като 28 от тях кандидатстват за 63 наети лица пред Бюро по труда, а пред Агенция по заетостта кандидатстват 19 работодатели за 71 наети лица. Кандидатите се разделят, тъй като тези от сферата на туризма и хотелиерството попадат в националната квота и подават заявления пред Агенция по заетостта.


Вече е ясен размерът на средствата, които са предвидени в помощ на работодателите по общини, съобщи директорът на Бюро по труда-Дупница Виолина Лазова.

 

За община Дупница са предвидени 841 000 лв., за община Бобов дол – 91 379 лв., за община Бобошево – 61 814 лв., за община Кочериново 56 577 лв., за община Рила – 52 062 лв., за община Сапарева баня – 143 957 лв.

Това е максималната рамка на средствата, които работодателите от конкретните общини могат да си поделят, като в тази рамка не попадат представителите на хотелиерство и туризъм.

До момента одобрените за получаване на финансова помощ работодатели от Дупница и региона са 17, като 10 от тях са одобрени от Бюро по труда, а 7 от Агенция по заетостта.

Кампанията обаче продължава. Всеки работодател, а и безработен може да получи информация на място в Бюро по труда-Дупница.

Утре, 23 юли, експертите отново ще имат приемна на открито, която е част от националната информационна кампания „Новите мерки по Ваша мярка”. В шатра на пл. „Свобода“ всеки желаещ може да получи отговори за новите антикризисни мерки, които предлага агенцията. Целта е бърза и оперативна подкрепа за бизнеса в условията на ограничения, наложени с въведената извънредна обстановка по повод разпространението на COVID-19.
В часовия диапазон от 9.30 часа до 16.00 часа експертите ще бъдат на разположение на представителите на бизнеса за консултации във връзка с пакета ЗАЕТОСТ х 3 – проект „Заетост за теб”; подкрепата в сферата на транспорта и туризма чрез проект „КРАТКОСРОЧНА ПОДКРЕПА ЗА ЗАЕТОСТ В ОТГОВОР НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и стартиралата на 15.07.2020 г. мярка с нов дизайн 60/40.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети