Районен съд-Дупница наказа двама шофьори, седнали зад волана пияни

DenNews.bg
21.07.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница наложи условни присъди на двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.
Съдия Маргарита Алексиева одобри споразумение, с което подсъдимият Димитър М. от Дупница, на 39 г. и неосъждан, се призна за виновен, че на 8 юли т.г. около 01.35 ч. на ул. „Велико Търново“ е управлявал лек автомобил „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта 2.92 промил. За това престъпление на Димитър М. му бе наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, чието изтърпяване да се отложи за срок от 3 години, както и глоба в размер на 500 лв. Обвиняемият е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Подсъдимия Кирил К. бе признат за виновен, че на 25 май т.г., около 20.05 часа в с. Червен брег е управлявал мотоциклет „Симсон“ без регистрационни табели и с концентрация на алкохол в кръвта 2,22 промина. Подсъдимият е на 47 години и е неосъждан. Съдия Ели Скоклева наложи на Кирил К. присъда „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изтърпяването на което да се отложи за срок от 3 години.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 - дневен срок.
От началото на годината до момента приключените наказателни дела за шофиране след употреба на алкохол или след употреба на наркотични вещества са 42. От тях само по две дела производствата са прекратени - едното поради смърт на обвиняемия, а другото - съдът не е уважил направеното искане за одобряване на сключеното споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия. Останалите 40 дела са приключили с осъдителни присъди/споразумения.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети