Протестиращи спрели тока на метростанцията при СУ, твърдят от Метрополитен

DenNews.bg
20.07.2020
размер на текста:

Трима от протестиращите спряха тока на метростанция СУ към "Младост" за няколко минути. Те са натиснали бутона за безопасност, какъвто има на всяка станция на метрото. След натискането му за няколко минути напрежението, подавано по линията е спряло. Това каза шефът на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев, съобщи "24 часа".

Той уточни, е движението на метрото в останалите участъци не е било засегнато. Имало е забавяне само за няколко минути на станция "Софийски университет" в посока "Младост, обясни Братоев.

Записът от камерите, заснели инцидента, е предаден на полицията. Двама от мъжете били на около 20 години, а другият - по-възрастен. Те са успели да избягат, след като са натиснали бутона за безопасност.

Той бе категоричен, че не бива да се допуска подобно нещо. Във влаковете има по няколкостотин души, ако стане някоя беля? Тези младежи изобщо не са си дали сметка какво правят. Функцията на този бутон е да спасява човешки животи при инциденти, възмути се Братоев.

Припомняме, че по-рано денс бе съобщено, че протестиращи са блокирали метрото, което не се движи в посока "Младост", но тогава случаят за ситуацията не бе изяснен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети