Още двама с коронавирус починаха в Дупница, общо жертвите към момента са четири

DenNews.bg
20.07.2020
размер на текста:

Още двама пациенти с доказана коронавирусна инфекция са починали в общинската болница в Дупница.
Рано сутринта вчера е починал възрастен мъж от община Сапарева баня, а в петък е починал възрастен мъж от община Дупница. Областният кризисен щаб за борба с коронавируса поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.
Припомняме, че първият смъртен случай в общинската болница бе на мъж от Дупница. Той издъхна на 10 юли, като е имал тежко съпътстващо състояние. Три дни по-късно почина мъж от Сапарева баня.
Така към днешна дата починалите в Дупница са четирима.
10 нови случая на коронавирус са установени в област Кюстендил през уикенда. Новозаразените са от общините Кюстендил и Дупница, информират от Областния кризисен щаб.
Осем души са хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в Кюстендил. През почивните дни има както новоприети пациенти, така и изписани на домашно лечение. Състоянието на четирима от настанените с коронавирусна инфекция пациенти е доста тежко, двама са в средно тежко, а двама – в сравнително леко, съобщават от МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.
В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към този час са хоспитализирани десет души. Само един от пациентите, който е с придружаващи заболявания, е в по-тежко общо състояние и е на кислородна терапия. Останалите хоспитализирани лица са в стабилно състояние, съобщават от МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети