Четири деца от една забавачка са с положителни проби за коронавирус

DenNews.bg
02.07.2020
размер на текста:

При четири децата от 185 детска градина в столичния квартал "Дружба" са потвърдени положителни проби за COVID-19. При всички тях заболяването протича безсимптомно, съобщи Нова телевизия.
Въпреки заразата, детското заведение от днес отново работи. Карантинирани са само трите групи, от които са доказано заболелите деца. Директорът на градината Милена Русинова обясни, че там има още 10 групи и няма как всички деца да бъдат спрени да посещават занятията.
"По данни на родителите децата с установена коронавирусна инфекция се чувстват абсолютно здрави. Контактните са карантирани, така че започнахме работа днес с по-малко деца. Отваряме, защото предписанията на РЗИ са такива. Градината е голяма - 13 групи. Под карантина са само три, това не е кой знае какъв процент. А трябва да бъдем отговорни и към родителите, които ходят на работа", обясни Русинова.
PCR тестовете на всички служители са отрицателни.
По думите на директорката, тази седмица се очакват 53 деца в градината, а от понеделник - 84. Броят им бил по-малък, тъй като в детското заведение се приемат само деца с отрицателни PCR тестове.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети