Трудова злополука – трябва ли ми адвокат?

Платена публикация
02.07.2020
размер на текста:

 Претърпели сте инцидент по време на работа, вследствие на който за Вас са настъпили вреди? В настоящата статия ще опишем защо е важно да получите адвокатска защита при трудова злополука.

Съгласно българското законодателство, трудова злополука е всяко внезапно увреждане на здравето, станало през време и във връзка или по повод на извършваната работа, както и при всяка работа, извършена в интерес на предприятието, когато е причинило временна неработоспособност, трайно намалена работоспособност или смърт.

Установяването на характера на злополуката се извършва от Националния осигурителен институт, съгласно законовата административна процедура.

 

Често обаче, работодателят умишлено не декларира злополуката пред НОИ, тъй като при установяване на злополуката за трудова, той Ви дължи обезщетение за претърпените имуществени и неимуществени вреди.

 

В случай, че претърпите злополука по време на работа или по повод на работа, най-добре да потърсите адвокатска кантора, която работи в сферата на трудовото право. Адвокатът по трудово право ще може да Ви консултира качествено по всички Ваши въпроси, свързани със злополуката. Той ще Ви съдейства още и с процедурата пред НОИ, в случай, че злополуката не е декларирана и установена за трудова.

 

Адвокатът ще Ви окаже съдействие за изготвяне и депозиране на искова молба срещу работодателя, за изплащане на обезщетение за вредите, претърпени от трудовата злополука. Съветваме Ви да се доверите на специалист със солидни знания в сферата и голям брой спечелени дела за трудова злополука. Нашата препоръка е адвокат Тончев от Адвокатска кантора Тончев, който има богат опит с дела за обезщетение за имуществени и неимуществени вреди, претърпени вследствие на трудова злополука. Ако изберете да се доверите на адвокатска кантора Тончев, успехът Ви по делото за обезщетение е гарантиран!

 

Необходимостта от съдействието на адвокат при трудова злополука е безспорна. Не се колебайте да потърсите най-добрата за Вас адвокатска кантора, която ще Ви помогне да защитите правата си. Не забравяйте, че обезщетението за вреди, претърпени от трудова злополука, е Ваше законно право. Потърсете правата си!

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети