Министерските оставки са подхвърлени огризки, днес се очакват най-мащабните протести

DenNews.bg
16.07.2020
размер на текста:

Трите министерски оставки са подхвърляне на огризки, подхвърлени на протестиращите като на улични кучета. Днес протестът ще е ужасяващ, коментира в ефира на bTV един от организаторите на протестите в София проф. Велислав Минеков.
„Ocтaвкитe нямa дa cпрaт прoтecтa. Протестите ще продължат до оставка на цялото правителство“, коментира пред Тази сутрин проф. Минеков и посочи, че организатори на протеста са Борисов и Гешев, който са разпалили искрата на недоволството.
Според него управляващите „не предполагаха, че не са обичани, живееха в някакъв паралелен свят“. Проф. Минеков смята, че никакви кадрови промени в кабинета няма да спрат протестите. Той коментира още, че прогнозите на премиера, че оставката на правителството ще доведе до тежки икономически последствия не са верни. „Напротив, ще се замогнем, защото ще спре корупцията веднага“, смята той.

Днес, седмица след първия протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, се очаква най-мащабните протести в София и страната.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети