Мистерия: Моряци се разболяха от COVID-19 по време на пълна изолация

DenNews.bg
14.07.2020
размер на текста:

Аржентина се опитва да разреши медицинска мистерия, след като 57 моряци се оказаха заразени с коронавирус след 35 дни в морето, въпреки отрицателните тестове на целия екипаж преди да напусне пристанището, съобщи АФП.
Риболовният траулер "Echizen Maru" се завърнал на пристанището, след като част от неговия екипаж започнал да проявява симптоми, характерни за COVID-19, съобщи здравното министерство на южната аржентинска провинция Тиера дел Фуего. Според министерството, 57 рибари от 61 души екипаж са били диагностицирани с вируса, след като са преминали нов тест, предаде БГНЕС.
Всички членове на екипажа обаче са преминали 14 дни задължителна карантина в хотел в град Ушуая. Преди това те са имали отрицателни резултати, се казва в съобщение на министерството. "Трудно е да се установи как е бил заразен този екипаж, като се има предвид, че в продължение на 35 дни те не са имали контакт със сушата", заяви Алехандра Алфаро, директор на здравната дирекция в Тиера дел Фуего.
Екип изследва симптомите в екипажа, за да установи хронологията на заразата, каза тя. Началникът на отделението по инфекциозни болести в Регионалната болница в Ушуая Леандро Балаторе смята, че това е "случай, който е далеч от всички медицински публикации, тъй като толкова дълъг инкубационен период не е описан никъде".
"Все още не можем да обясним как са се появили симптомите", каза Балаторе. Екипажът беше поставен в изолация на борда на кораба и върнат в пристанището на Ушуая.
Броят на случаите в Аржентина надхвърли 100 000 в неделя, а броят на смъртните случаи нарасна до 1859. По-голямата част от инфекциите са в района на Буенос Айрес.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети