Борисов: Нали уж всички милеем за природата, разберете се за Езерата

DenNews.bg
01.07.2020
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов коментира скандалното навлизане на тежка техника и строителни дейности в района на защитените територии на Седемте рилски езера на днешното правителствено заседание. Той разпореди проектът да бъде спрян и изпрати вицепремиера Томислав Дончев и екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро да видят какъв е този проект.

"Повече такива глупости да не се правят. Това са такива кътчета и места, че валяци, багери и чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите, има начини и инструменти да се направи, да не дразни почитателите на природата. А и мен ме дразни, така че днес се организирайте", каза Борисов.

Екоминистърът Емил Димитров увери, че проектът е спрян още вчера, а това, което се случва било с цел да се спаси природата, като се направят определени пътеки с парапети.
"В момента, в който започне да се прави-защо се прави. Досега защо нямаше точно определени пътеки, а сега защо ще ги има. Багери и булдозери и аз не искам да има горе, а е предвидено с магарета и мулета да се качи чакълът. Тези пътеки трябва да ги има и лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да кажете ама защо ги няма тези пътеки. Аз ще го замразя и по-достойните след мен да го направят тогава", отсече Ревизоро.


„Съберете със зелените,

нали уж всички милеем за природата.

Пари има, отделили сме да се направи като хората, просто седнете и го уточнете. В началото няколко мои министри тръгнаха остро, след това се разбрахме с археолозите, работят прекрасно“, изтъкна Борисов и настоя да се разберат с по-разбираем тон.
"Седнете на билков или липов чай, вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете - пари сме дали за Седемте рилски езера да станат красота. Спасете природата и не се инатете. Не се инатете, ти можеш да го замразиш - ще го замразиш, парите ще отидат за друг проект, а защо - това ни е като перла. Разбирам те нали, но опитай и така", заръча Борисов на екоминистъра.


Припомняме, че ремонтните дейности бяха спрени, след като се надигна сериозна обществена вълна от възмущение за начина на реализация на проекта.


Вижте какво каза зеленият експерт Тома Белев ТУК.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети