Проучване от епицентъра на COVID-19 в Италия: Близо 60% от хората са с антитела

DenNews.bg
09.06.2020
размер на текста:

Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо са развили антитела срещу COVID-19, съобщиха здравните власти, като се позоваха на данни от проучване, предаде "Ройтерс".
От 9965 местни граждани, на които са правени кръвни тестове в периода 23 април - 3 юни, 57 на сто имат антитела, което означава, че са били в контакт с коронавируса. Градските здравни власти уточниха, че проучването е "достатъчно широко", за да е надежден показател колко хора са били заразени в Бергамо, станал епицентър на заразата в Италия.
Антитела са открити в повече от 30 на сто от 10 404 медицински лица, които са били тествани, макар да се смята, че те са много по-рискова група от останалите хора. В разпространен в началото на май доклад националният статистически институт ISTAT отбеляза, че броят на смъртните случаи в Бергамо през март е бил с 568 процента по-висок в сравнение със средния брой през периода 2015-2019 г. Това прави този италиански град мястото с най-много жертви на заразата.
Тъй като болниците в Бергамо скоро бяха претоварени с болни от COVID-19, а моргите не можеха да поберат починалите, конвоите от военни камиони, които откарваха труповете, станаха смразяващ символ на пандемията, отбелязва "Ройтерс".
Провинция Бергамо е регистрирала 13 609 случаи на коронавирус, показаха вчера официални данни. ISTAT и здравното министерство са предприели национална кампания за кръвно тестване, целяща да изследва представителна извадка от около 150 00 души, за да се разбере мащабът на епидемията в Италия.
Италия е регистрирала близо 34 000 смъртни случаи, а потвърдените случаи на зараза са 235 000. В региона на Ломбардия, който включва Бергамо, са регистрирани 16 000 починали.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети