Връщат строгите мерки в Доспат заради огнището на коронавирус

DenNews.bg
08.06.2020
размер на текста:

Строги противоепидемични мерки се въвеждат на територията на община Доспат заради констатираното огнище на коронавирус във фабрика там. С решение на Общинския кризисен щаб всички граждани трябва да носят предпазни маски на открити и закрити обществени места, от утре се затварят всички детски градини, съобщи БНР.
Забранява се още и да се събират повече от двама души в заведения и магазини. От утре ще бъдат затворени спортните и детски площадки.
Кметът на града Елин Радев заяви, че ще има дезинфекция във всички населени места пред магазини и заведения, които работят.
Той апелира към всички управители на фирми да дезинфекцират ежедневно работните места и пред входовете на предприятията.
Временно се затваря предприятието за играчки в Доспат. Към момента 51 от работниците му са дали положителни проби за коронавирус.
Очаква се утре директорите на здравните инспекции на трите съседни области Смолян, Благоевград и Пазарджик да се срещнат с главния държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, за да се вземат общи противоепидемични мерки.
Припомняме, че на 5 юни бяха установени 8 положителни проби на коронавирус в Сърница. Днес стана ясно, че огнището на коронавирус в Сърница e свързано с работници, които работят във фабрика за играчки в Доспат.
Днес по-рано бяха направени 173 теста за коронавирус, като 48 от тях бяха положителни. В предприятието работят около 220 души.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети