Осем нови случая на коронавирус у нас

DenNews.bg
05.06.2020
размер на текста:

8 са новите случаи на коронавирус за последните часове у нас, като така общият брой на случаите е 2585 случая
Общо са направени вече 85 830 PCR теста. Починалите са вече 149 души, т.е. още 2 нови. 284 са случаите на COVID-19 при медицински персонал.
Под карантина в момента са 16 458 души.

Огнище в Сърница

Осем случая на коронавирус има там, като три от положителните проби са на деца на 2, 4 и 8 години, съобщиха за БНТ от здравната инспекция в Пазарджик. Така огнището в пазарджишкото градче вече е от 13 души, след като преди дни почина една от заболелите. Новите установени са контактни на починала жена. Състоянието им е задоволително. Те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Очакват се резултатите от още 24 проби.
В Сърница вече са затворени общината, читалището, пенсионерския дом, молитвения храм и местен клон на банка, където също има заразени.
Днес главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев ще посети Пазарджик, където ще проведе работна среща с членове на Областния кризисен щаб, в която ще участва и кметът на община Сърница Неби Бозов. Вчера той обясни развитието на болестта там с Рамазан Байрам.
Вчера се е проведе видеоконферентна среща между кмета на Сърница, областния управител на Пазарджик, директора на РЗИ Пазарджик, местните лекари и имамите.

От днес ще е възможно и извършването на PCR тестове по желание на гражданите, тъй като в момента в лабораторията се изследват само хората на първа линия и тези със симптоми.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети