Анжело Кючуков стана директор в Миньор (Пк)

DenNews.bg
30.06.2020
размер на текста:

Снимка: Миньор (Пк)

Един от най-емблематичните футболисти на Марек - Анжело Кючуков, е новият директор на Детско-юношеската школа на Миньор (Пк), обявиха от пернишкия клуб.
„Откакто Миньор се върна в професионалния футбол бяха направени много организационни промени, за да може клубът да бъде изряден. Това правим и в Детско-юношеската школа на клуба. Промените са съобразени и с лицензионните изисквания – директорът на школата и треньорът на юноши старша възраст да имат лиценз „А“, каза секретарят на община Перник и член на УС на „Миньор“ Мартин Жлябинков. Той обяви, че директор на ДЮШ „Миньор“ ще бъде Анжело Кючуков, който е бивш футболист на отбора, в работата ще му помагат Петър Анестиев и Иван Иванов. Жлябинков добави, че всички треньори, които до момента са работили в школата, ще продължат тренировките си с децата. „Младите таланти ще имат и двама нови треньори – треньор на вратарите и кондиционен специалист“, каза още той.
„До момента ДЮШ на „Миньор“ беше на самоиздръжка. Новото ръководство на клуба не приема това и школата ще получава допълнителни средства. Такова е и желанието на кмета на общината Станислав Владимиров“, добави Мартин Жлябинков. Според него това е важно, защото основата на отбора е детско-юношеската школа.
„Правим всичко това, за да постигнем целта си за все по-професионалната работа на школата и професионалния ни отбор“, заяви секретарят на общината. „Ще имаме и по-добър диалог с родителите, защото връзката с тях е изключително важна. В идните дни ще бъдат проведени родителски срещи. Подготвяме и етикет за поведение на родителите, който ще бъде представен на родителските срещи“, коментира още Мартин Жлябинков.
Преди около месец друг известен футболист на Марек от близкото минало – Янек Кючуков, стана треньор на една от формациите в ДЮШ на Пирин (Бл).
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети