Борисов се разпореди, а Ревизоро изпълни волята му и спря багерите на Седемте рилски езера

DenNews.bg
30.06.2020
размер на текста:

 Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна програма „Околна среда“ спиране на дейностите по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила” II-ра фаза“ и извършване на извънредни проверки на изпълнението му.

На ръководството на Национален парк „Рила“ e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място.

По-рано днес премиерът нареди незабавно спиране на багерите в Рила и бърза проверка на строителните дейности там.

В резултат вицепремиерът Томислав Дончев разпореди със специално писмо до министър Емил Димитров незабавно да спре изпълнението на дейностите по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

В писмото Дончев настоява всички дейности по проекта да бъдат прекратени до приключване на проверката, която трябва да установи дали се спазват всички законови разпоредби и екологични практики и стандарти.

Малко по-късно от екоминистерството потвърдиха, че се спират дейностите по проект "Устойчиво управление на Национален парк "Рила" II-ра фаза"

Припомняме, че багер, появил се на Рилските езера възмути туристи. От парка обяснили, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети