22 нови случая на коронавирус у нас, 9 от тях са медици

DenNews.bg
03.06.2020
размер на текста:

22 нови случая на коронавирус са потвърдени при 1347 проби за последното денонощие, като сред тях са 9 медици, както и 2 малки деца. Това обяви на брифинга на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заболелите у нас са 2560 души.
"Имаме активност в шест области - София (6), Ямбол (4), Сливен (9), Видин, Пазарджик и Перник по 1 случай. Новите болни са 13 жени и 9 мъже, сред тях са и две деца, които не се нуждаят от болнично лечение", посочи Димов.
"9 от новите случаи са на медицински лица, като 7 от тях са от едно и също лечебно заведение в Сливен, в което обаче не се лекуват пациенти с COVID-19. Там има затворено отделение.
Починалите за последните 24 часа са двама. Първият е мъж, лекар от Видин, с придружаващи заболявания. Вторият случай е на жена на 67 години в Пловдив. Общо починалите към момента са 146. Новите излекувани са 83, добави Димов.
Рекордно нисък е броят на хоспитализирани у нас -132 души, от тях само 9 са в интензивни отделения. Новите случаи на заразени медици са: двама лекари, 5 медицински сестри и 2 санитари от София и Сливен. 8 са заразените в Сливен. 7 от тях работят в едно и също отделение на болница, която не приема пациенти с COVID-19. (Там вчера беше открит друг случай на заболяла медицинска сестра). По разпореждане на Националния здравен инспектор и чрез РЗИ е затворено отделението в Сливен. Ще се проучат разширен контактен кръг от лица в търсене на източниците на разпространение на вируса. Тези факти потвърждават огнищният характер на епидемията у нас.
Общо заразените медицински работници в страната с COVID-19 са 268.
Излекуваните към момента са 1 206 души, като за последните 24 часа 83 души са били изписани след отрицателен резултат на PCR тест и липса на симптоми на болестта.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети