Бобов дол се включи в кампанията „Жълти стотинки“

DenNews.bg
29.06.2020
размер на текста:

Бобовдолци се включиха в националната кампания „Жълти стотинки“, като за няколко месеца са събрани общо 170 лв. от 1, 2 и 5 стотинки.
Инициатори на акцията в миньорския град са общинският съветник и областен клубен секретар на Жени ГЕРБ-Кюстендил Росица Борисова и офис сътрудника в клуба на ГЕРБ-Бобов дол Магдалена Милкова.
Кампанията „Жълти стотинки“ е национална, а събраните средства през изминалите 13 години са използвани за закупуване на апаратура, болнично обзавеждане, детски играчки, книги и други пособия. Всички те са дарявани на различни болнични отделения в цялата страна. Идеята на акцията е, че всеки може да се включи и дари стотинки, които често неглижираме, но натрупани, могат да бъдат сериозна сума.
„За периода от няколко месеца в клуба ни бяха събрани 170 лв. Цялата сума е събрана от монети от 1, 2 и 5 стотинки, които са дарявани от членове, симпатизанти и граждани от Бобов дол. Малък жест, но от сърце“, коментира Борисова и благодари на всички, които са се включили.
Събраната сума за кампанията „Жълти стотинки“ бе връчена на Ирина Митева от област Ловеч, която е една от учредителките и координатори на инициативата на национално ниво.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети