66 нови случая на коронавирус у нас, 17 от тях са от област Кюстендил

DenNews.bg
29.06.2020
размер на текста:

66 са новите случаи на коронавирус у нас, като те са потвърдени при 1034 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 2; Бургас - 1; Варна - 10; Кюстендил - 17; Пазарджик - 4; Пловдив - 6; Разград - 1; Русе - 1; Сливен - 1; Смолян - 6; София област - 5; София град - 11; Ямбол - 1.

Общо 4691 случая на коронавирусна инфекция са потвърдени в България към момента. 1964 от тях са активните. Излекуваните лица са 2508, 33 от които са регистрирани през последното денонощие.
Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 423-ма. От тях 25 се намират в интензивни структури.
Според Националната информационна система новият коронавирус е констатиран при 394 лица-медицински служители. Два нови случая на медицински сестри са установени през изминалите 24 часа.
Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 219. Случаите от последното денонощие са три. Починали са мъж на 56 г. с пневмония, жена на 57 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване и мъж на 48 г. с диабет и сърдечно заболяване.


През уикенда в област Кюстендил са потвърдени общо 7 нови случая на коронавирус. В събота са отчетени положителни проби на трима жители на кюстендилския квартал „Изток“ и един от областния град, също свързан с квартала.
В неделя са отчетени положителни проби на двама души на по 57 години и един на 53 години. Пробите им са изпратени от частна лаборатория, не са взети от екипи на РЗИ – Кюстендил или от болничните заведения в областта. Към момента се извършва епидемиологично проучване от Регионалната здравна инспекция.

През уикенда в болницата в Кюстендил е почитал един мъж на средна възраст от кв. „Изток“, който е бил с редица придружаващи тежки заболявания.

За изминалата седмица, от 22 до 26 юни, в област Кюстендил са издадени 237 предписания за поставяне под карантина. Спазването на карантината се контролира от съвместни екипи на РЗИ – Кюстендил, ОД на МВР – Кюстендил, РЗОК и Общинска охрана. Общият брой карантинирани лица на територията на област Кюстендил от началото на пандемията до 26 юни е 4255. От тях към момента под карантина са 404 души в цялата област.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети