Дупнишката гимназия изпрати абитуриентите си с тържество на столове с дистанция

DenNews.bg
25.06.2020
размер на текста:

Първата гимназия в Югозападна България ПГ „Христо Ботев“-Дупница изпрати днес абитуриентите си от випуск 2020.
Създала поколения авторитетни професионалисти, дала полет на световноизвестни таланти, видяла бомбардировки, протести, вълнения и какво ли още не през 140-годишната си история, днес гимназията видя и това-абитуриентите чуха последния ученически звънец, седнали като по конец на предварително подредени на дистанция столове в двора. Без прегръдки и каквато и да е близост, младежи и преподаватели се постараха да спазят максимално мерките срещу разпространението на коронавируса.
Въпреки че повечето абитуриенти бяха облекли официални тоалети, носеха балони и цветя, настроението на тържеството бе минорно, докъде заради раздялата с училището, докъде заради невъзможността да се прегърнат, докъде заради факта, че за първа година зрелостниците няма да имат официално изпращане на площада, където в последните години Община Дупница им организира невероятен празник със сцена, червен килим и възможност да си направят общи снимки.
Все пак младежите успяха да подобрят настроението си, като след тържеството вдигнаха шум, обикаляйки града с автомобили с надути клаксони.
„Взехме решение да не рискуваме здравето на младежите, преподавателите и гражданите и утре няма да има изпращане на площада. Ще се съберем при училището, откъдето ще отпътуваме за Банско за абитуриентската вечер. Разговаряли сме и продължаваме да разговаряме, че трябва всички да спазваме дистанция. Днес видяхме, че абитуриентите ни проявиха разум, спазвайки препоръките. Надявам се така да бъде и утре“, коментира директорът на ПГ „Христо Ботев“ Геновева Ризова.
В словото си по време на церемонията по изпращане тя пожела на младежите успех както в кандидатстудентската кампания, така и в живота на вече зрели хора.
109 са абитуриентите на гимназията тази година, като днес те получиха дипломите си за завършено средно образование.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети