Покупка на дамска рокля в Дупница вкара танзаниец в затвора за 4 г.

DenNews.bg
24.06.2020
размер на текста:

64-годишен танзаниец получи ефективна присъда от 4 г. затвор за това, че купил дамска рокля от шивашко ателие в Дупница с фалшива банкнота, извършвайки измама в условията на опасен рецидив. Според определението на Окръжен съд – Кюстендил Уинфред Капинга трябва да изтърпи присъдата при първоначално строг режим
Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна фактите от обстоятелствата в обвинителния акт и не бяха разпитвани свидетели и вещи лица.
Съдът призна подсъдимия за виновен, че на 17 октомври миналата година прокарал в обръщение подправен паричен знак – банкнота с номинал от 100 евро, след като е знаел, че същата е подправена.
Капинга бе признат за виновен и за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е заблудил продавачката в ателието Г. С., като така й е нанесъл имотна вреда в размер на 195.00 лв.
Измамата представлява опасен рецидив, тъй като Капинга е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежки умишлени престъпления на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на които не е отложено.
Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан с мярка за неотклонение “задържане под стража“, считано от 11.02.2020 г. до влизане на присъдата в сила.
Окръжен съд – Кюстендил осъжда Уинфред Капинга да заплати на Г. С. сумата от 195 лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди, като така уважава гражданския й иск.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд-София.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети