Заразените с коронавирус в Сапарева баня са открити при проследяване на контакти, към момента нямат симптоми

DenNews.bg
24.06.2020
размер на текста:

Както по-рано съобщихме, шест от 17-те случая, установени за последните 24 часа в област Кюстендил, са на петима възрастни и едно дете от Сапарева баня. Към момента никой от тях не е проявил симптоми, състоянието им е стабилно. Това бе уточнено на заседание на Областния кризисен щаб този следобед.
Шестимата новозаразени са установени чрез проследяване на контактите на по-рано установен случай на коронавирус в Сапарева баня.

Няма нови хоспитализирани лица в специализираното отделението за лечение на COVID-19 в общинската болница в Дупница. Трима се лекуват в отделението – това са двама мъже и една жена. Те са в стабилно общо състояние.


Областният кризисен щаб отправя апел към гражданите да спазват стриктно противоемидемичните мерки на територията на област Кюстендил, за да се ограничи разпространението на новия коронавирус.

„Важно е да се спазва дисциплина и социална дистанция, да се извършва редовно дезинфекция и всеки един от нас да проявява висока лична отговорност“, коментира областният управител Виктор Янев по време на днешното заседание на Кризисния щаб. Членовете на щаба се събраха на заседание след като бе обявено удължаване на извънредното положение в страната до 15 юли.
Д-р Кръстева и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Величков запознаха присъстващите с актуалната епидемиологична обстановка в областта към този час. 194 лица са диагностицирани до момента с коронавирусна инфекция, от тях 90 са излекувани, а останалите са активни случаи.
Членовете на Областния щаб обсъдиха също динамичната и тревожна обстановка в кв. „Изток“, където всеки ден се увеличават положителните случаи. В кюстендилския квартал диагностицирани с коронавирус към момента са 63-ма души. 15 са положителните случаи в град Кюстендил, като част от тях също са свързани с квартала. „Важно е да създадем необходимата организация, за да запазим здравето на хората и да ограничим разпространението на коронавируса“, коментира по време на заседанието Виктор Янев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети