За четвърта година Дупница ще е домакин на парада-изложба „Музей на колела“

DenNews.bg
24.06.2020
размер на текста:

За четвърта година Дупница ще е домакин на традиционния вече парад-изложба „Музей на колела“. 

Парадът на класически и ретро автомобили ще се проведе в събота, 27 юни. Всеки желаещ ще може да разгледа автомобилите от 11 до 17 часа на централния площад „Свобода“.
Организатори на събитието са САРК "Авангард" и Община Дупница.
Успоредно с парада в сградата на Община Дупница ще се проведе конкурса за макетни модели на автомобили. От 11 до 14 часа залата на партерния етаж ще се превърне в изложбен център за макети на превозни средства от всякакви мащаби.
Диорами, писти и украсени фирмени щандове ще придават допълнителен колорит на обстановката.
За най-малките фенове на макетите, които още ги възприемат просто като играчки а не като колекционерски обекти, ще има свободно предоставена писта за състезания с модели в мащаб 1/64.
Организаторите ще дават съвети на татковците как да направят безопасни писти у дома за децата от непотребни материали от мазето.
Предвидена е и беседа с нагледни мини възстановки на различни ситуации за възникване на ПТП с цел превенция на пътната безопасност.
За децата е предвидено съревнование с награди за най-добра рисунка на автомобил от парада.

Призоваваме при посещение на събитието да спазвате мерките срещу разпространението на коронавируса, като спазвате дистанция, да избягвате ръкуването и да дезинфекцирате ръцете си след досег с чужди за вас предмети и повърхности. Ако решите да посетите изложбата в залата на Общината, трябва задължително да носите на лицето си маска или шал-поставени добре на устата и носа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети