Потвърдиха коронавирус при трети тенисист след Гришо

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Сръбският тенисист Виктор Троицки е положителен за коронавирус, съобщава Sports Journal, предаде БГНЕС. Той е третият тенисист, след Григор Димитров и Борна Чорич, които играха в хуманитарния турнир на Новак Джокович "Адрия Тур", след което тестовете им за коронавирус излязоха положителни.
Троицки се оттегли от поредния турнир вчера, като обясни, че е контузен. Очевидно обаче основната причина за безпокойството е да не застрашава другите играчи и да не разпространява допълнително вируса. Освен Виктор, бременната му съпруга Александра също е заразена, докато дъщеря им е с отрицателен резултат от теста. През 2017 година Троицки, в двойка с Ненад Зимунич, спечели титлата на двойки на "София Оупън". Той е редовен участник в състезанието.

 

Днес мениджърът на Григор Димитров съобщи, че тенисистът е добре и се възстановява постепенно. Чувства се само леко отпаднал, каза пред bTV Георги Стоименов. По думите на Стоименов на Гришо са направени пълни тестове на цялото тяло и тогава се е разбрало, че има този вирус в себе си. Направен му е дори скенер на белите дробове, които са абсолютно чисти, поясни Стоименов. Той каза, че в деня преди мача Григор се е чувствал отпаднал и когато е започнал да играе, не е могъл да даде всичко от себе си. В късния следобед ние знаехме, че той трябва да замине веднага за Монако и да започне да се изследва. Георги Стоименов поясни, че неговият тест за COVID-19 е отрицателен. Това, че играчите се прегръщат, не е ненормално, защото всеки един от тях е бил абсолютно стриктен до идването си на турнира в Сърбия, подчерта Стоименов. Той отбеляза, че не би нарекъл провеждането на турнира "безумие". Междувременно стана ясно, че всички досега направени проби в Хасково са отрицателни, а кортовете са дезинфекцирани.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети