Цецо Соколов пред FIVB: Най-голямата ми мечта е да спечеля олимпийската титла

DenNews.bg
22.06.2020
размер на текста:

 Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов бе определен за Играч на седмицата от Международната федерация (FIVB) през миналата седмица. По този повод, Цецо Соколов даде онлайн интервю за Фейсбук страницата на FIVB в което отговори на множество интересни въпроси от фенове. Ето най-интересните моменти от него:

Любимо волейболно умение
„Блокът. За мен това е най-трудният елемент, а също и най-забавният. Емоцията, която блокът ми дава, особено когато видя колко е щастлив отборът, е наистина невероятна".

Атака от втора срещу атака от първа линия
"За мен е по-лесно да се въртя от втора линия, защото виждам как са разположени блокировачите и защото имам повече време и повече място. Когато бях малък, треньорите ми винаги ме учеха да атакувам трудните топки и затова, когато топката е далеч от мрежата, ми е по-лесно да я атакувам".

Как се справя с напрежението?
"Напрежението е част от играта и емоцията ми помага да се справям. Имам удоволствието да играя в наистина добри отбори, където целта е само една - да спечелим и напрежението винаги е там. Но да играеш срещу най-добрите играчи в света ти помага да растеш".

Най-хубавото нещо защо да си волейболист
"Да бъдете вътре в корта, да бъдеш част от отбор и да играеш пред много феновеЮ

Най-незабравимия мач с националния отбор
"Миналата година, когато играхме олимпийска квалификация във Варна срещу Бразилия, бяхме толкова близо да участваме на Олимпийските игри, но не беше писано да стане. Наистина е трудно да забравя този мач. Все още мисля за това, защото беше толкова болезнено. Както всички спортисти, най-голямата ми мечта е да спечеля олимпийската титла и се надявам това да се случи един ден".

Българските фенове
„Да играеш пред българските фенове е наистина емоционално. Помня първия път, когато играх във Варна. Усещането беше невероятно. Да играеш пред български фенове е много различно от това да играеш някъде другаде".

Трите национални отбора, срещу които той обича да играе
"Полша, Италия и Бразилия".

Перфектният отбор
"Разпределител: Бруно Резенде или Мика Кристенсън; Диагонал: Уолъс де Соуса или Максим Михайлов; Посрещачи: Османи Хуанторена, Ървин Нгапет или Михал Кубяк; Центрове: Робертланди Симон и Дмитрий Мусерский; Либеро: Женя Гребенников".

Идол във волейбола
"Владимир Николов, защото стана шампион с много работа - не само нормалните тренировки в залата. Трябва да се натискаш сам себе си през цялото време, за да станеш страхотен играч. Имах удоволствието да си играя с него и мога да кажа, че той е моят идол, защото той ми показа, че трябва много да работя, за да стана това, което съм сега".

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети